Coilovers & Springs

De meest eenvoudige, en tevens goedkoopste, manier van verlagen is het plaatsen van vaste verlagingsveren. Dit kan in combinatie met de originele schokdempers, maar het is toch aangeraden om te combineren met kortere sportdempers (al dan niet regelbaar in hardheid), dit om de levensduur te verlengen en rijeigenschappen te verbeteren. Veel gekozen combo’s zijn H&R veren op Koni dempers en Eibach veren op Bilstein dempers.

Een stap verder zijn de zogenaamde schroefsets. Dit zijn sets van veren en schokdempers waarbij de veren gemonteerd zijn op regelbare veerschotels. Hierdoor kan je zelf de hoogte van de wagen regelen en zo de gewenste positie (stance) makkelijk aanpassen.

Bij deze producten zijn vele variaties en opties mogelijk zoals inox dempers, al dan niet regelbaar in hardheid (bump en/of rebound), electronische verstelbaarheid, mono- of bitube, straat-, circuit- of driftsets,…

De keuze van schroefset hangt af van beschikbaarheid, persoonlijke voorkeur, budget en toepassing ervan.

We werken uitsluitend met merken die garant staan voor kwaliteit. Zodoende leveren & plaatsen wij de gekende merken zoals KW, H&R, Koni, Bilstein, Eibach, Weitec, AP, FK automotive, … Allen voorzien van de nodige Goca-attesten die nodig zijn voor de technische keuring. Maar ook minder gekende merken zoals Intrax, Spax, K-sport, Leda, D2-sport, Supersport, Vogtland, … behoren tot ons gamma, helaas niet allemaal met de nodige attesten. Zo is er voor elk zijn wens en budget wel een schroefset te vinden.

Wanneer een bestaande schroefset toch niet het verhoopte resultaat brengt, kunnen allerlei kleine ingrepen zoals kean ultra low veren of andere toplagers soelaas bieden. Veelal betreft het hier stylingprojecten die niet laag genoeg kunnen volgens de eigenaar.

In sommige gevallen bestaat er geen schroefset voor uw wagen. Dan kunnen wij nog steeds een in-house oplossing op maat bieden, een home-made schroefset dus. Het spreekt voor zich dat dit enige tijd en investering met zich meebrengt.

We doen niet mee aan de hype van de ultragoedkope schroefsets want vroeg of laat wordt dat toch nadelig, voor U en voor ons. Doe uzelf en inzittenden een plezier en bespaar niet op uw ophanging, want dit zorgt voor het contact tussen uw wagen en wegdek.

Contacteer ons gerust voor meer info & prijzen.

Comments are closed.