Air Suspension

Luchtvering, in de volksmond ook wel eens “airride” genoemd, is een ophanging waarbij de conventionele veer (spiraal-, blad- of torsieveer) vervangen wordt door een luchtbalg (luchtveer). Deze ophangingen worden al decennia toegepast in de transportsector (trucks en bussen) en bij luxewagens.

Dit type ophanging heeft 3 grote troeven:

1 – Diversiteit: comfortabel op de openbare weg of stijf op het circuit? Een luchtvering kan beide aan.

2 – Rijkwaliteit: een luchtbalg is de enige veer met een progressieve karakteristiek. Hierdoor zal bij bochtenwerk de veerconstante verhogen waardoor rolbewegingen worden geminimaliseerd en handling verbetert.

3 РShow: de wagen kan tot grondniveau zakken en met een duw op de knop terug stijgen om zo comfortabel en onbevreesd te cruisen of nog hoger om obstakels als drempels zonder kleerscheuren te nemen. 

Onze Kean suspensions luchtveringen zijn met de grootste aandacht samengesteld uit zorgvuldig uitgekozen componenten: Koni schokdempers, Dunlop luchtbalgen, CNC-gefreesde montageplaten, Viair tanks, compressoren en manometers, kleppen en koppelstukken van Europese makelij. Op deze manier zijn we erin geslaagd een veilige, betrouwbare, comfortabele, duurzame & kwaliteitsvolle luchtvering te bouwen.

De hoge graad van afwerking wordt doorgetrokken bij de montage die wij zelf verzorgen in onze eigen werkplaats.

Er bestaan veel plug-en-play systemen op de markt voor de courante modellen, die vaak het gehoopte resultaat niet bereiken. Maar omdat wij onze sets eigenhandig assembleren, zal onze luchtvering wel voldoen aan uw eisen. Er zijn trouwens talrijke opties mogelijk zoals afstandsbediening, digitale manometers, niveauregeling, … die ervoor zorgen dat het uw persoonlijke set-up is en geen aangeboden pakket.

Contacteer ons vrijblijvend voor meer info & prijzen als kwaliteit je prioriteit is!

Comments are closed.